Omgeving

Omgeving

Er is al veel veranderd in de Rijnhaven en er komen nog veel meer nieuwe ontwikkelingen bij! Het afgelopen jaar kreeg de haven al mooie kades en aanlegsteigers. Inmiddels maken veel bootjes daar gebruik van om naar de Oude Rijn, Leiden of het Braassemermeer te varen. Niet alleen de haven verandert, ook de bebouwing er om heen. Op onderstaande impressie zetten we de veranderingen op een rijtje.

overzicht dok2404 bolletjes

  1. De Baronie was de eerste nieuwe ontwikkeling in de Rijnhaven. Sinds 2016 zitten hier een groot aantal winkels en horeca, met koop- en huurwoningen.
  2. Na de Baronie is DOK2404 de volgende nieuwe ontwikkeling. De bouw start begin 2019 en in de zomer van 2020 is de oplevering.
  3. De ontwikkelaar van DOK2404, Ruimtemaken, heeft ook de buurlocatie aangekocht. Hier komen appartementen en drie eengezinswoningen aan de Energieweg. De bouw is voorzien in 2019.
  4. Het Havenhuys is een appartementengebouw met 34 woningen dat binnenkort in verkoop gaat. De bouw is voorzien in 2019.
  5. Wat verder van de haven af komen drie kleine appartementengebouwen met daarin – volgens de laatste informatie - huurwoningen.
  6. Aan de overkant van de haven – vanuit DOK2404 gezien – komt een levendig deel, De Werf, dat nu verbouwd wordt voor creatieve bedrijven en een architectenbureau. Sloepenbouwer Wester-Engh heeft zich hier gevestigd en beheert de haven en de ligplaatsen voor de boten. In eerste instantie 70 ligplaatsen, later wordt dit nog uitgebreid. Ook komt er horeca, dè plek waar Alphenaren straks een drankje gaan halen!
  7. Een deel van de ligplaatsen komt in een mooie houten botenloods met open zijkanten.
  8. Dit is de locatie waar op dit moment onder meer de kringloopwinkel en Mengvoederbedrijf Van der Bijl zit.
  9. In de haven zelf gebeurt tot slot ook nog van alles. Zo liggen er nu al historische boten, dat worden er nog veel meer, zoals historische sleepboten. Ook is er een plan om er een restaurantboot te vestigen.
  10. Op deze locatie liggen nu meerdere bedrijven, waaronder bouwbedrijf Van Leeuwen. Concrete bouwplannen zijn er nog niet, maar als informatie voor kopers van DOK2404 is hieronder een impressie gemaakt van de bebouwing zoals die er op basis van het geldende omgevingsplan uit zou kunnen zien. De impressie laat goed zien dat er vanuit alle woningen van DOK2404 een mooi uitzicht op de Rijnhaven blijft.

Meer informatie over de Rijnhaven is te vinden op www.havenaandenrijn.nl en www.dewerfalphen.nl.

De Werf: haven, creatieve bedrijven en horeca!
Dok2404: mooi uitzicht op de Rijnhaven